Uradi sam: cvjetne kugle od karanfila

Naslov donosi još jednu ideju kako značajno uštediti na uređenju vjenčane sale odnosno stolova. Cvjetne kugle od karanfila su jako efektne i mogu izgledati itekako glamurozno usprkost tome što karanfile obično ne povezujemo s vjenčanom pričom.

Materijal i postupak izrade svedeni su na minimum: treba vam spužvasta kugla, malo vode, škare i dakako, karanfili.

Spužve (kugle) možete kupiti u trgovinama koje prodaju opremu za cvjećare i to po cijeni od 20-25 kn po komadu, ovisno o tome koliko veliku kuglu želite.

Karanfile odrežete na visinu koja vam treba i počnete zabadati u kuglu. Jedino što trebate paziti jest da kugla poprimi pravilan oblik. Dok izrađujete cvjetnu kuglu, možete “griješiti” ubadajući karanfile i pokušavati ispočetka jer se na kraju ionako ništa neće vidjeti.

Osim što ćete uštediti i učas zgotoviti cvjetne kugle, veliki plus je što su karanfili jako izdržljivi, čak i usred ljeta. Po završetku kugle, poškropite spužvu vodom. Tako će karanfili danima izgledati svježe kao i onog trenutka kad ste ih uzeli u ruke.

Kugle možete staviti u sredinu visoke vaze, na vrh vaze ili svijećnjaka, koristiti kao vjenčani buket s vrpcom ili kombinirati s granjem i kuglama izrađenim od drugih vrsta cvijeća.

Izvori slika: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7.

9 misli o “Uradi sam: cvjetne kugle od karanfila

  1. Povratni ping: Ideje za vjenčanje

  2. Povratni ping: Uradi sam: cvjetne kugle od papira | Ideje za vjenčanje

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s