Instagram ploča za “ekspres” slike s vjenčanja

Kada odaberete fotografa odnosno studio kojem ćete povjeriti dokumentiranje najvažnijeg dana u životu, pojavi se znatiželjni crvić koji vas svako toliko lupka po glavi s nekoliko pitanja: kakve će biti fotografije, hoćete li biti zadovoljni i ono najteže – kada ćete ih napokon vidjeti.

Neki fotografi će vam pri upoznavanju reći da ćete čekati otprilike mjesec, dva ili tri, dok se kod nekih studija treba čekati i do četiri mjeseca. Koja (u praksi) nikako da prođu. 😀

Kako bi barem malo ublažili taj period iščekivanja, možete iskoristiti prednosti nekih novih aplikacija, konkretnije – Instagrama.

Instagram je besplatna aplikacija koja opasno poprima epidemijske razmjere zbog vrlo jednostavne upotrebe i mogućnosti brzinskog glancanja fotografija. Kako funkcionira? Jednom kada učitate fotografiju na svoj profil (bio on privatan ili javan), poželjno je pomoću hastagova (simbola #) opisati fotografiju. Tako ćete primjerice ispod fotografije svog psa napisati: #dog #pet #labrador, kao da pomoću ključnih riječi pokušavate nekome objasniti što je na slici.  Kada netko s druge strane svijeta poželi pogledati slike svih labradora, ukucavanjem pojma #labrador vaša fotografija izlistat će se na zaslonu njegova mobitela, zajedno s tisućama ostalih.

Instagram vjenčanje fotografije

Zašto to sve govorim? Kako bi hastagove iskoristili na svome vjenčanju, naravno! 🙂 Kako? Osmislite vlastiti hashtag, npr. #anaivan062013 pa ga potom napišite na ploču koju ćete izvjesiti na prijemu gostiju ili negdje na vidljivom mjestu (slika 1). Gosti koji koriste Instagram, znat će o čemu se radi i sve fotografije s vjenčanja označiti sa #anaivan062013. Kad se ujutro probudite, dočekat će vas mnoštvo prekrasnih fotografija posvećenih upravo vama! Možete ih sačuvati i/ili odabrati najljepše, posložiti u kolaž pa isprintati i objesiti na zid.

Instagram printanje slika vjenčanje

Izvori fotografija: 1, 2.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s